Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberlerRange Rover Evoque Cabrio satışa sunuldu

Range Rover Evoque Cabrio satışa sunuldu

Range Rover Evoque Cabrio modeli 115.250 Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye yollarına çıktı. Dünyanın ilk premium kompakt cabrio SUV’u olan Range Rover Evoque Cabrio modeli, Jaguar Land Rover’ın kendi üretimi olan 2.0 litrelik Ingenium turbo dizel motora sahip. 180 HP maksimum güç üreten motor, fabrika verilerine göre 100’km de ortalama 5.7 litre yakıt tüketiyor. Range Rover Evoque’un cesur tasarımı ve kalitesinin kapsamlı teknik özellikler ve katlanır bir tavanla birleştiği her mevsime uygun bu yeni model, SUV kullanımına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Range Rover Evoque Cabrio modelinin “Z” tipi tavan katlanma mekanizması, açıldığında şık ve düzenli bir görünüm sunmak amacıyla arka gövde bölümüyle aynı hizaya geliyor. Tamamen otomatik olarak açılan tavan, maksimum 48 km/s hıza kadar hareket halindeyken dahi 18 saniye içerisinde açılıyor, 21 saniye içerisinde kapanıyor. Tavan açık konumdaykenden dahi 251 litrelik bagaj hacminin etkilenmemesi, cabrio modeller içinde öne çıkan bir özellik. Aracın kayak takımlarını taşımaya olanak sağlayacak arka koltuk bölmesi ise, çeşitli aktiviteler için kullanım kolaylığı sağlıyor.

Range Rover Evoque Cabrio (Convertible) modeli, arka gövde bölümü içinde gizli açılır emniyet barı içeren ve devrilme durumunda korumayı sağlayan sistem sayesinde üstü açıkken de güvenli bir araç. Sistem kapsamında; beklenmedik bir devrilme ya da takla atma durumunda yolcular için güvenli bir yaşam alanı oluşturmak üzere 90 milisaniye içerisinde iki alüminyum barın açılmasını sağlanıyor.

Range Rover Evoque Cabrio modeli; Terrain Response ve All-Terrain Progress Control gibi gelişmiş teknolojiler sayesinde, arazi ve hava koşulları ne olursa olsun dengeli yol tutuş ve her türlü araziye uygun yetenekler vaat ediyor. Terrain Response sistemi; sürüş koşullarını gözlemlerken, motor, şanzıman, merkezi diferansiyel ile şasi sistemlerinin tepkilerini arazi koşullarına uyarlayarak aracın kullanılabilirliğini ve çekişini optimize ediyor. Bu özellikler, su derinliğine ilişkin gerçek zamanlı bilgi sağlayan sensörlere sahip Derinlik Algılama özelliğiyle tamamlanıyor. Şerit Takip Asistanı da bu modeller birlikte Range Rover Evoque modelinde ilk kez sunuluyor.

Land Rover’da ilk kez sunulan Jaguar Land Rover’ın yeni nesil haber/eğlence sistemi InControl Touch Pro’da yüksek çözünürlüklü, 10,2 inç’lik dokunmatik ekran yer alıyor. Marka açısından bağlantı standardını yükselten son derece hızlı tepki veren InControl Touch Pro kesintisiz bir akıllı telefon entegrasyonu, kapıdan kapıya navigasyon, 3G bağlantısı ve premium bir ses sistemi sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler