Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberlerYeni Opel Mokka Electric

Yeni Opel Mokka Electric

Yeni Opel Mokka Electric. Opel, B SUV segmentindeki temsilcisi Opel Mokka’nın ikinci neslini, elektrikli versiyonla tanıttı. Yeni Mokka ile birlikte Opel tarihinde ilk defa bir model, ilk andan itibaren elektrikli versiyonla satışa sunulmuş oluyor.

Tasarım

Yeni Opel Mokka, marka için önemli bir model. Bunun nedeni de markanın gelecek 10 yıldaki modellerinde kullanacağı yeni tasarım dili ve marka yüzüne sahip ilk otomobil olması. Bu yeni marka yüzü Opel Vizor olarak isimlendiriliyor. Opel Baş Tasarımcısı Mark Adams, yeni Mokka’nın tasarımında temiz çizgilerin ve saflığın ön plana çıktığını söylüyor. Opel CEO’su Michael Lohscheller ise yeni Mokka’nın, markanın algılanma şeklini değiştireceğini ifade ederek bu modelin önemine vurgu yapıyor.

Yeni Opel Mokka’nın tasarımı, bir önceki nesilden daha dengeli ve orantılı duruyor. Bunun nedeniyle otomobilin ön ve arka çıkıntılarının azaltılması. Otomobilin ön çıkıntısı -61 mm, arka çıkıntısı da -63 mm azaltılmış. Otomobilin uzunluğu eskiye göre 12.5 cm daha az. Dingil mesafesi +2 mm uzayan otomobilin tasarım oranları değişmiş ve yere daha sağlam basan görünümlü bir otomobil ortaya çıkmış. Bagaj hacmi ise eskisiyle aynı, 350 lt.

CMP (Common Modular Platform) kullanılarak üretilen yeni Opel Mokka 2020, eskisinden 120 kg kadar daha hafif(içten yanmalı versiyonlar için). Ayrıca gövde burulma direnci de yüzde 30 daha yüksek.

Modern iç mekân

Elektrikli Opel Mokka’nın iç mekânı da tamamen yeni bir felsefenin ürünü. Opel Pure Panel adlı tamamen dijital kokpitte öncelik kolay kullanım, temiz ve net kullanım. Bunun için çoğu dijital kokpitteki gereksiz animasyon ve şekillerin bu kokpitte kullanılmadığı söyleniyor. Kokpit 2 dijital ekrandan oluşuyor. Bu ekranlar donanım seviyesine göre 10 -12 inç olmak üzere 2 farklı ölçüye sahip.

Yüksek oturma pozisyonu, sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli sürüşe sahip otomobilin motor gücü 136 HP, torkuysa 260 Nm. Sürüş rahatlığı için dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi de alınabilecek. Eğlenceli bir sürüşe sahip olacağı söylenen otomobilde normal, eco ve sport olmak üzere 3 sürüş modu var. Maksimum hız 150 km/h ile limitlenmiş. WLTP ölçüm metoduna göre normal sürüş modundaki menzil ise 322 km.

Elektrikli yeni Mokka’nın 8 yıllık garantiye sahip 50kWh’lık bataryası, 100 kW DC hızlı şarj ile 30 dakika içinde yüzde 80’lik doluluğa ulaşabiliyor. Bunun dışında monofaze, trifaze farklı şarj seçeneklerinin tümüyle de şarj yapabilmek mümkün.

Avrupa’da 2020 yaz sonunda satışa sunulacak elektrikli Opel Mokka, 2021’de bayilerde olacak.

Yeni Opel Mokka Electric, markanın Opel Vizor adlı yeni görsel kimliğinin kullanıldığı ilk otomobil.

Otomobil.com.tr sitesinde daha önce yayınlanan yeni Opel Mokka 2020 haberi için BURAYA, Opel Almanya internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler