Pazartesi, Ekim 21, 2024
Ana SayfaHaberlerYeni Opel Astra 2022

Yeni Opel Astra 2022

Yeni Opel Astra 2022 duyuruldu. Opel’in kompakt hatchback sınıfındaki temsilcisi Astra’nın altıncı nesli tanıtıldı. Opel’in kompakt sınıftaki temsilcisi rolünü bundan 30 yıl önce Kadett’ten alan Astra, yeni neslinde sunacağı plug-in hybrid (şarj edilebilir hibrit) versiyonlarıyla elektrik çağına da uyumlu olacak. Yeni Peugeot 308 ile platform kardeşi (EMP2) olan 2022 Opel Astra, gergin ve sert hatları ile dikkat çekiyor. Tıpkı yeni Mokka ve Grandland’de olduğu gibi Opel Vizor isimli yeni burun tasarımına sahip otomobilde 168 LED hücreye sahip Intelli-LUX LED Pixel alı gelişmiş aydınlatma teknolojisi görev yapacak. Gövde rijitliği eskisine göre yüzde 14 arttırılan yeni Opel Astra’da, önde McPherson arkada ise torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi görev yapacak.

Otomobilin 4374 mm’lik uzunluğu eskisinden +4 mm, 2675 mm’lik dingil mesafesi +13 mm daha fazlayken; 1860 mm’lik genişlik eskisinden -11 mm, daha az. Otomobilin yüksekliği ise henüz açıklanmış değil. Önceki nesle göre daha geniş bir iç mekân sunacağı iddia edilen yeni Astra’nın bagaj hacmi ise 422 lt olarak açıklandı.

Opel uzunca bir zamandan beri AGR sertifikalı koltuk seçeneği sunmasıyla biliniyor. Yeni Astra’da da bu gelenek devam edecek. “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) sertifikalı ön koltukların konumu önceki nesle göre 12 mm daha alçak ve sportif bir kullanım sağlayacak.

Yeni Opel Astra 2022 motor seçenekleri

Yeni Opel Astra’da geniş bir motor gamının görev yapacağını öngörebiliriz. Teknik detayları henüz açıklanmamış olsa da otomobilde benzinli ve dizel güç ünitelerinde motor güçleri 110 HP (81 kW) ile 130 HP (96 kW) arasında değişiyor ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 HP’ye (165 kW) kadar uzanıyor. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde altı vitesli manuel şanzıman standart olacak. Daha güçlü motor seçeneklerinde ise isteğe bağlı olarak sekiz vitesli otomatik şanzıman seçeneği alınabilecek. Yeni Opel Astra 2022 yılında Türkiye’de satışa sunulacak.

Otomobil.com.tr sitesinde daha önce yayınlanmış EMP2 platformlu 2022 Peugeot 3008 haberi için BURAYA, Opel Türkiye internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler