Pazartesi, Ekim 21, 2024
Ana SayfaHaberlerTogg Amerika’da

Togg Amerika’da

Togg Amerika’da. Togg, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2022) fastback gövde tipindeki yeni C segmenti otomobilini tanıttı.  Transition Concept Smart Device olarak isimlendirilen konsept otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanmış. Kamuoyunda yeni Togg modelinin klasik bir sedan tipinde olacağı beklentisi varken, ortaya çıkan konsept fastback tasarımlı. Otomobilin en dikkat çekici yanlarından bir tanesi, kuşkusuz ki arka kapıların ters yönde açılması. Otomobilin burun kısmında, ön panjurun çevresindeki yeni Togg logosunu anımsatan ışık imzası ve tamponun alt kenarlarındaki bumerang formlu gündüz farları da  ilk bakışta göze çarpan detaylardan. Otomobilin iç mekânı da modern dönemin yeni otomobillerinde görmeye başladığımız gibi bolca dijital ekran içeriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş “Akıllı cihazımızı kullanıcı odaklı (user-centric), akıllı (smart), empatik (emphatic), bağlantılı (connected), otonom (autonomous), paylaşımlı (shared) ve elektrikli (electric) olarak tanımladık ve her türlü tasarımı, ürün geliştirmeyi de bu şekilde oluşturduk. Bu özelliklerimizi temsil eden Use-Case Mobility® kavramını tüm dünyaya anlatıp, tescil ettirdik. 350’den fazla use-case (kullanıcı senaryosu) çalışarak 40’ın üzerinde yenilikçi konsept belirledik. 2000’den fazla kişinin katıldığı kantitatif araştırma, 30’un üzerinde focus grup ile birebir görüşme yaptık. Önceliklendirdiğimiz konseptlere bağlı olarak bir ‘Kullanıcı Yolculuğu Haritası’ çıkardık.” dedi.

Karakaş sözlerine “Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturuyoruz. Geliştirdiğiniz bir ürün gücünü kullanıcıdan almıyor ise bu ürün ve hizmet ölmeye mahkumdur. Kullanıcıyı odağa aldığımız ve veri üzerine inşa ettiğimiz iş modelimizle mobilite çözümleri üretiyoruz. Akıllı cihazımızın etrafında oluşan ekosistemle konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak çözümler üzerinde çalışıyoruz. Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle bataryamızı kendimiz üreteceğiz. İş planımız içinde batarya Ar-Ge’si yapıp, kimya geliştirmek de var. Mevcut ve geliştirilecek olan batarya ürün gamı ile hem her tür elektrikli araç için batarya temin etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de önemli bir batarya, enerji depolama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz.” diye devam etti.

Otomobil.com.tr sitesinde daha önce yayınlanan Togg Gemlik Tesisi haberi için BURAYA, Togg internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler