Pazartesi, Ekim 21, 2024
Ana SayfaHaberlerBMW XM 2023 hazır

BMW XM 2023 hazır

BMW XM 2023 hazır. BMW’nin 2021 yılında konsept olarak tanıttığı BMW XM, seri üretim versiyonu olarak tanıtıldı. 2023 yılında yollara çıkacak BMW XM, markanın hibrit M otomobili olma özelliğinde.

BMW Group’un Amerika’daki Spartanburg Fabrikası’nda 2023’ün ilk çeyreğinde üretimine başlanacak olan BMW XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, V8 silindirli, M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip. Yeni geliştirilmiş 4.4 litrelik, V8 silindirli, TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı 489 HPgüç üretirken, 8 ileri M Steptronic şanzımana monte edilmiş elektrik motoru 197 HP güç çıkışına sahip. M tarihinde bir ilk olan M HYBRID ünite böylelikle toplamda 653 HP ve 800 Nm’ye ulaşan bir güç çıkışı elde ediyor. yüksek devir çevirme karakterli bir motora sahip olduğu belirtilen BMW XM, M HYBRID motor teknolojisi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.3 saniyede ulaşıyor. Tamamen elektrikle 82-88 km gidebilen ve 140 km/s hıza kadar emisyonsuz bir sürüş sunan BMW XM, karma olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimine sahip.

2023’ün son çeyreğinde BMW XM’in ürün gamında yerini alması planlanan BMW XM LABEL RED ise bu serinin en güçlüsü olacak. BMW XM LABEL RED toplamda ürettiği 748 beygir güç ve maksimum 1000 Nm’ye varan tork değeriyle SUV segmentinde özel bir noktada olacak.

M otomobilleri için M mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilmiş çekişi, çevikliği ve yön dengesini en üst düzeye çıkaran M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi, M Setup menüsünden seçilebilen 4WD Sand da dâhil olmak üzere üç farklı modu bir arada sunuyor. BMW XM’de standart sunulan adaptif M süspansiyonlar, elektrikli olarak kabin içinden sürüş koşuluna göre kontrol edilebilirken aktif stabilizasyonu da beraberinde getiriyor.

Sıra dışı tasarımlı bu otomobilde BMW’nin gelecekteki lüks modellerinde de göreceğimiz yeni tasarım çizgisi kullanılmış. Yatay formlu büyük bir radyatör ızgarasına sahip otomobil, sert ve köşeli çizgileri ile alışılmadık bir BMW görüntüsü sunuyor.  Otomobilin tasarımında dikkat çeken ilk noktalardan bir tanesi de cam yüzeylerin küçüklüğü. A sütunundan başlayarak geriye doğru akan ve C sütununa gelindiğinde, otomobilin omuz çizgisi boyunca ön kısma doğru uzanan alüminyum görünümlü kaplama da değişik bir detay. Bunun dışında siyah çamurluk dodikleri ve marşpiyeler de diğer dikkat çeken tasarım unsurları.

BMW XM, M modellerine özgü BMW Kavisli Ekran (Curved Screen) ile vites değiştirme ışığı dahil tüm sürüşle ilgili detayları 12.3 inç boyutundaki yeni grafiklere sahip gösterge ekranıyla sürücüsüne yansıtıyor. Araç kurulumu ve lastik durumu gibi M otomobillerine özel widgetlar ise 14.9 inç büyüklüğündeki multimedya ekrandan görülüyor.

BMW XM, BMW Operating System 8 ile birlikte geliyor. M otomobillerine özgü bilgilerin de yer aldığı Head-Up Display, BMW Personal Asistant ve BMW Curved Screen bu sistemin çatısı altında buluşuyor. Ayrıca bu sistem Apple CarPlay ve Android Auto destekliyor.

BMW XM’de tavana monte edilmiş hoparlörlere sahip Bowers&Wilkins ses sistemi kullanılmış. BMW Group’un film müziği bestecisi Hans Zimmer’in M HYBRID sürüşü için özel olarak geliştirdiği BMW IconicSounds Electric ile sürücünün daha farklı bir sürüş deneyimi yaşaması amaçlanmış.

Otomobil.com.tr sitesinde yayınlanmış yeni yüzlü BMW satışa sunuldu haberi için BURAYA, BMW Türkiye internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler