Cuma, Eylül 27, 2024
Ana SayfaHaberlerRenault Rafale satışa sunuldu

Renault Rafale satışa sunuldu

Renault Rafale satışa sunuldu. Renault model gamının zirve modeli Rafale, etkileyici bir lansmanın ardından 2.650.000 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuldu. #rüzgarınakapıl sloganıyla yapılan lansmansda, Selçuk Efes Havaalanında yapılan ürün sunumunun ardından, Caudron-Renault Rafale uçağının havacılık endüstrisindeki geçmişine atıfta bulunan; orijinal renklerinde tasarlanmış ve lansmana özel sadece Hindistan’da üretilebilen ‘Smoke Oil’ mavi duman çıkartan yarış uçağı ile Yeni Renault Rafale’ler pist üzerinde etkileyici bir gösterimle sahneye çıktılar.  Adını Renault’nun 1934 yılında 445 km/s hıza ulaşan Caudron-Renault Rafale uçağından alan Renault Rafale D-SUV segmentinde yer alan bir crossover.

Renault Rafale’in çok modlu bir otomatik şanzımanla birleştirilen 200 HP E-Tech tam hibrit benzinli motoru WLTP normuna göre 5.0 lt/100 km’lik yakıt tüketimine sahip. Hibrit sistem 205 Nm tork ve 130 HP (96 kW) güç üreten 3 silindirli 1,2 litre turbo beslemeli benzinli motor ve iki elektromotordan oluşuyor. Araç yavaşladığında veya fren yaptığında otomatik olarak devreye giren tamamen elektrikli çalıştırma ve enerji geri kazanım sistemi ile E-Tech tam hibrid güç-aktarma sistemi, Yeni Renault Rafale’in şehir kullanımlarının %80’inde elektrik modunda kalabilmesini sağlıyor. Sürücü ayrıca direksiyon üzerindeki butonları kullanarak dört rejeneratif fren seviyesinden birini seçerek şarj sürecine katkıda bulunabiliyor. Fabrika verilerine göre 0-100 km/h hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlayan otomobilin maksimum hızı 180 km/h ile elektronik olarak sınırlandırılmış. 4Control adı verilen dört tekerlekten yönlendirme sistemine sahip otomobil kıvrak bir sürüşe sahip. Otomobilin en ilgi çekici özelliklerinden birisi de Solarbay isimli otomatik kararan cam tavan.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan MAİS Genel Müdürü Dr. Berk ÇAĞDAŞ, “Yeni Renault Rafale, bizim için SUV ailemizin eksik parçasını tamamlayan oldukça önemli bir model. D-SUV segmenti, Türkiye gibi SUV’yi giderek daha çok seven ve daha çok sahiplenen bir ülke için ilgi çekici bir segment. Yeni Renault Rafale ise gerek üst düzey dizaynı gerekse son teknoloji donanımlarıyla kullanıcılarına benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatmak üzere üretilen ve D-SUV segmentinin bir numaralı oyuncusu olmak için pazara giriş yapan benzersiz bir model. Renault’nun ürün gamının en üstünde bulunan, bizim için aynı zamanda bir prestij modeli olan ve OYAK vizyonunun bir sonucu olarak Türkiye’ye etkileyici şekilde giriş yapan Yeni Renault Rafale’in çok sevileceğinden ve en çok tercih edilen SUV modelleri arasına gireceğinden hiç şüphem yok.“ dedi.

Otomobil.com.tr sitesinde yer alan “Renault Rafale tanıtıldı” haberi için BURAYA, diğer mecramız e-otodergi için BURAYA tıklayın!

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler