Cuma, Ekim 11, 2024
Ana SayfaHaberlerMercedes-Benz VAN.EA prototipleri hazır

Mercedes-Benz VAN.EA prototipleri hazır

Mercedes-Benz VAN.EA prototipleri hazır. Mercedes-Benz’in elektrikli hafif ticari araçlarının üretimini ve tasarımını tamamen değiştirecek VAN.EA mimarisinin ilk prototipleri trafiğe çıktı. Stuttgart-Kuzey Burnu arasındaki uzun mesafeli yolculuğu sorunsuz geçen prototip, kışın İsveç’te soğuk hava testlerine girecek.

2026’dan itibaren Mercedes-Benz’in yeni geliştirilen tüm orta ve büyük hafif ticari araçları modüler, esnek ve ölçeklenebilir elektrikli mimari VAN.EA’e (Mercedes Benz Van Electric Architecture) dayanacak. Bu yeni platform,  hafif ticari araçların tasarım ve üretimini baştan tanımlama yolunda önemli bir kilometre taşı olma niteliğinde

VAN.EA, lüks segmentteki özel konumlandırılmış hafif ticari araçlar ile premium segmentteki hafif ticari araçlar arasında net bir ayrım yapılmasına da olanak tanıyor. Özel olarak konumlandırılmış hafif ticari araçlarda ürün portföyü, aile minibüslerinden özel VIP servislere ve araçlarından üst düzey beklentisi olan müşterilere yönelik lüks ve geniş araçlara kadar uzanacak.

VAN.EA mimarisine dayanan hafif ticari araçlar, sahip oldukları teknolojilerle de çok çeşitli müşteri gereksinimlerini karşılayabiliyor. İster önden çekişli ister 4×4 olsun, tüm araçlar Mercedes-Benz İşletim Sistemi’nin (MB.OS) en son sürümünün yanı sıra 800 volt şarj sistemi ve 22 kW AC şarj cihazı ile de donatılıyor.

Şasi, elektrikli güç aktarma organları, batarya ve yüksek gerilim bileşenlerinin test edilmesi için özel olarak tasarlanan bir araçla Haziran 2024 başında Stuttgart’tan Kuzey Burnu’na yapılan uzun mesafeli yolculuğun ardından, mevcut testler aracın tamamındaki tüm bileşenlerin etkileşimine odaklandı. Bir sonraki önemli dönüm noktası da kışın İsveç’te gerçekleştirilecek soğuk hava testleri olacak.

Otomobil.com.tr sitesinde yayınlanan “Elektrikli Mercedes-Benz G 580 satışa sunuldu” haberi için BURAYA, diğer mecramız e-otodergi için BURAYA tıklayın!

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler