Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaDiğerDacia Sandero Stepway hazır

Dacia Sandero Stepway hazır

Dacia son dönemde yükselişte olan “outdoor” tarzı otomobil pazarına Sandero Stepway ile giriyor.

Son birkaç yıllık dönemde SUV pazarı gerçekten yükselişte. Bununla birlikte önden çekişli olup da, yükseltilmiş karoserleri ve güçlendirilmiş süspansiyonlarıyla SUV istemeyen doğa ve outdoor sporları tutkunlarına yönelik araçlar da hazırlanmıyor değil. Bunlardan akla ilk gelenler Renault Scenic Conquest ve Peugeot 207 SW Outdoor gibi modeller.

Dacia da; bu sınıfa Sandero’nun daha maceracı olan Stepway versiyonuyla katılma hazırlığında. Hesaplı maceraperest olarak tanımlanan Dacia Sandero Stepway’in tanıtımı Barselona Otomobil Fuarı’yla birlikte Renault’un Paris L’Atelier showroom’unda yapılıyor.

Dış görünüm olarak siyah ön tampon altı, geniş plastik çamurluk dodikleri, arka tampon altı koruyucusu ve tavan barlarıyla standart Sandero’dan ayrılan Stepway’in ayrıca yerden yüksekliği de zorlu koşullar düşünülerek 20 mm yükseltilmiş.

Sandero Stepway’de ilk etapta 1.6 lt 90 HP benzinli ve 1.5 dCi 70 HP turbodizel motor seçenekleri sunulacak. Bu motorlardan 1.6 benzinlinin ortalama tüketim değeri 7.6 lt/100 km olarak açıklanırken, 1.5 dCi’ın ortalama tüketim değeri 5.3 lt/100 km olarak veriliyor. Sandero Stepway’in satışına 2009 Eylül’ünde başlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler