Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda teknoloji ortaklığı. Bağlantılı hizmetler ve araç iletişim teknolojileri, günümüzde otomotiv sektörünün en çok yoğunlaştığı konulardan bir tanesi. Sürekli gelişen bağlanabilirlik teknolojilerine hızlı ve etkin şekilde yanıt vermek isteyen 5 Japon markası; Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda yeni nesil araç iletişim cihazlarına ait çözümleri ortak geliştirmek üzere anlaştıklarını duyurdu. Anlaşma kapsamında, daha güvenli ve daha uygun bağlantılı hizmetler için iletişim sistemleri standartlaştırılacak. Bu sayede, ortak iletişim sistemleri ve bağlantılı hizmetler kullanılarak otomobillerle insanların birbirine daha kolay bir şekilde bağlanması hedefleniyor.
Suzuki, Subaru, Daihatsu ve Mazda markaları bugüne kadar Toyota tarafından geliştirilen temel araç iletişim teknolojilerine kendi teknolojilerini entegre ediyordu. Anlaşmayla birlikte şirketler, yeni nesil bağlantılı otomobiller için; araçlardan ağlara ve araç iletişim cihaz merkezine kadar ortak bağlanabilirlik özelliklerine sahip sistemler kuracaklar. Sonuç olarak, araçlar ve araç iletişim cihazı merkezi arasındaki iletişim kalitesinin iyileştirilmesiyle, müşteriler ve operatörler arasında daha net telefon görüşmeleri veya daha hızlı bağlantı olmak üzere müşterilere daha kaliteli ve daha verimli bağlantılı hizmetler sunulabilecek. Söz konusu ortaklık, ortaklığa dahil olan her bir şirketin geliştirme yüklerini azaltmaya ve sistem işletimini ve ek yeni işlevleri içeren versiyon güncellemelerini kolaylaştırmaya ve bunun yanı sıra tesis ve personel gibi kaynakları optimize etmeye yardımcı olacak. Anlaşmayı imzalayan şirketler, insanların yaşamlarını iyileştiren ve sosyal sorunları çözen hizmetler geliştirmeye devam ederken, üzerinde anlaşmaya varılan ortak geliştirme ile ilgili benzer fikirlere sahip ortaklarla iş birliği yapmayı da değerlendirecekler.
Otomotiv sektörüne ciddi bir değişim getiren CASE (Bağlanabilirlik, Otonom/otomatik, Paylaşımlı ve Elektrikli) alanı ile; bulut hizmetleri, nesnelerin interneti, büyük veri ve yapay zekâ dâhil olmak üzere teknoloji ve iş dünyasının iletişim ve veri işleme şekillerinde çok hızlı ilerleme kaydediliyor.